LANURIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

LANURIA

A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma

Kezdőlaphttp://newagelaGalleryKeresésRegisztrációBelépés

Savanti - A vizek városa

Go down 
+22
Hossin
Regélő
Yurin Akari
Black Robe Nen
Darthys Indoril
Xerar
Lothár Von Falkenhausen
Sydney H. Low
Lysanor Eweny
Nawarean
Silarona
Kesa Klensbane
Archastor Naviel
Balál Tangeran
Zolfar
Sou
Cloud Revan's
Kain Namelyr
Sajmon
Thaloma
Alex Ian Keegan
Mesélő
26 posters
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next
SzerzőÜzenet
Yurin Akari
Fehérköpenyes
Yurin Akari

Hozzászólások száma : 73
Életkor : 511
Munkahely : Gyógyító

Character sheet
Nép: Elfek

Savanti - A vizek városa - Page 8 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Savanti - A vizek városa   Savanti - A vizek városa - Page 8 Icon_minitime2015-05-07, 10:20 am

*Hallgatom az érces hangot, s megpróbálok minél komolyabb arcot vágni. S nem mutatni azt, hogy mennyire is megrezzentem az uralkodó hangjától.
- Igaz felség, szükséges az, hogy a két nép között legyen ki felemeli hangját mindkét oldalon. S az uralkodó szeme jól látja mágus volnék viszont sajnos nem tartozok a fehér köpenyesek rendjébe. Sajnálatos módon felvételem még halasztást igényelt. Viszont biztosra veszem, hogy sokat tanulhatunk egymástól.
Vissza az elejére Go down
Regélő

Regélő

Hozzászólások száma : 335

Character sheet
Nép:

TémanyitásTárgy: Re: Savanti - A vizek városa   Savanti - A vizek városa - Page 8 Icon_minitime2015-05-11, 8:16 am

*A vadalanok ura nem erőlteti a rendhez tartozást. Lanuriával kapcsolatban hallott olyanról, hogy a mágusok ott rendekre tagolódnak.
Vadalanban nincs ilyen szétválasztása a mágiának.
Természetesen van olyan, aki valamiben jobban jeleskedik, mint társai, de ettől még ugyanúgy mágus, mint a többiek.
Bólint, egyetértése jeléül, s a követ szavai is ekképp vizsgáznak.*
- Az elmúlt időszakban kialakult gyakorlat még nem szilárdult meg, azonban számunkra újszerű más világok létezése. Népemnek nagy és hirtelen változást jelent mindaz, ami az elmúlt időszakban történt.
Előfordulnak nézeteltérések az ide érkező idegenek között és köztünk.
Eme nézeteltérések ügyében hogy kívánsz eljárni, mint hazád képviselője?
*Az Uralkodó kíváncsi a mágus szavaira, s van is jelentősége neki, hiszen Yurin ezúttal Onoriát, a Tanácsot, s egész Lanuriát képviseli az újonnan felfedezett Vadalanban. Sok múlik azon, mit mond, miképpen viseli magát, és képviseli hazáját.*
Yurin Akari
Fehérköpenyes
Yurin Akari

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Savanti - A vizek városa   Savanti - A vizek városa - Page 8 Icon_minitime2015-05-12, 3:13 pm

*Hallgatom ahogy az uralkodó beszél. S meglep mikor a tanácsomat kéri, sőt még a döntés is rám bízza miképp tegyek igazságot.
-A te hazádban volnának felség, s az igazság az mit a te törvényeid kimondanak. Ki ide érkezik, el kell fogadnia, hogy nem Lanuria földjét tiporja. Ez itt vadalan, mit a vadalani törvények uralnak. S ez így van rendjén. Habár az otthonomat nem rázta meg úgy az új sziget felfedezése, mint a ti hazátok, s ez valamelyest érthető. Hiszen mi lanur földjén több etnikummal és fajjal rendelkezünk. Latod felség.
*Mutatom meg neki hegyes fülem eltűrve hajamat előle.
-Én a fehérelfek családjába tartozok. S én magam csak egyik részét képezem sokszínűségünknek. Vannak feketék fehérek erdeiek. Mi egy nép vagyunk mégis több etnikumból állunk. S ez lehet az oka amiért engem sem rázott meg a Vadalanok látványa. Csodálatos nép a tiéd felség, hisz mind egyek vagytok. Mégse merném azt mondani hogy egyformák. S miképpen oldjam meg népeink összetűzését, természetesen igazságosan.
*Hallgatok el majd tekintetem az uralkodóét fürkészi
Regélő

Regélő

Character sheet
Nép:

TémanyitásTárgy: Re: Savanti - A vizek városa   Savanti - A vizek városa - Page 8 Icon_minitime2015-05-13, 8:31 am

*Természetes, hogy az Uralkodó nem engedné ki a kezéből a törvényeket, ahogy Vadalan területén semmit sem, hiszen hitük, és törvényeik nem sokat változtak hirtelenjében.
Még most is ő Vadalan ura, és minden, ami ezen a kontinensen van, az övé.*
- Helyesen beszélsz, követ.
Vadalanban a vadalan törvények a mérvadók, és ezek ismerete sem mentesít senkit a betartásuk alól.
*Jegyzi meg és láthatóan elégedett a válasszal. A követ meghallgatása eddig jól alakul.
Meghallgatta a mondandóját a lanuriai népek sokszínűségéről is, és bár talán Yurin számára még mindig furcsán hat tájszólása, mint az összes vadalané, de mentségükre legyen mondva, hosszú ideig el voltak zárva minden más világtól, már az szép teljesítmény, hogy nem egy teljesen idegen nyelvet beszélnek.
Az uralkodó hideg, fekete tekintete még most is Yurint szemléli. A fehér alak emlékezteti a fehérköpenyes mágusra, akit nem zárt a szívébe akkor sem.
Azonban Malagart sem, mégis neki köszönheti egész Vadalan, még néhány legendává vált Vihar szülöttének, hogy nem zúzták porrá azok az isteni erők, melyek a szigetek testét tépték.*
- Ha szeretnéd, biztosítunk lehetőséget, hogy megismerhesd hitünket, törvényeinket.
Yurin Akari
Fehérköpenyes
Yurin Akari

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Savanti - A vizek városa   Savanti - A vizek városa - Page 8 Icon_minitime2015-05-13, 2:05 pm

*Hallgatom az uralkodót s nem igazán zavar a kiejtése bár kissé eltér a miénktől
-Ahogy mondja felség a tudatlanság nem mentesít a bűn alól.
*Majd a felajánlást megkapom s arcomra egy enyhe mosoly ül ki.
-Nekem lenne a megtiszteltetés ha megmutatnátok kultúrátokat s bevezetnétek hitetek világába. Biztosra veszem, hogy ötszáz évem alatt meg Sosem láttam oly csodákat mit itt fogok. Viszont felség ha nem haragszik meg rám szeretném kimutatni hálám. Amiért fogadott s ily kegyes velem, hogy még tanokat is adományoz.
*Nyúlok bele oldalamon lévő kis erszenyembe majd egy magot veszek elő belőle. S zsebemből egy egy kis tarisznya kerül elő miben lanuriai föld van. S a mag belepottyan a tasakba.
-Én nem vagyok módos habár módos családból való vagyok. -emelem tenyerem a tasak fölé - A mesterem azt tanította ha kapsz adj is. S nem sok mindenem van csupán...
*Sütöm le szememet, majd tenyeremben gyűjtöm varázserőm s lassan víz kezd el csepegni. A körülöttünk lévő párat gyűjtöttem össze s kényszerítettem, hogy csepfolyós allapotba kerüljön. Ez az alapja a jégmágiámnak is.
-Éledj s növekedj.
*Halk szavak hagyják el számat miket talan csak olvashat az uralkodó. Verejték cseppek jelennek meg homlokomon s futnak végig arcomon. Majd a kis táskából elő kerül a mag mi most egy szál fehér rozsaként bukkan ki belőle. Először csak egy zöld bimbó majd kibukkannak a szirmok is. S kinyílnak, mikor a tenyerem elveszem felőle már egy szal virágot tartok a kezemben.
- A föld miből kihajtott-szusszanok egy pillanatot- Lanuriáról származik, a víz mi életet lehelt belé Vadalan népéhez tartozik. S a mag miből kikelt legyen hát az! Mit egy új virágzó barátságból vétetettünk, s legyen ez jelképe a népeink közötti barátságnak.
*Hazudnék ha azt mondanám nem emésztettem fel sok mágikus erőt csak ezért az egy virágért de nem kár érte ha megbecsülik.
-Felség átadhatom önnek az ajándékot mit Lanuria népe s annak gyermeke Yurin hozott színed elé?
*Mosolyodok rá a hideg tekintetű férfira, s csak reménykedni tudok benne, hogy elfogadja ajándékom miért most oly sok erőt áldoztam fel a barátság oltárán.
Regélő

Regélő

Character sheet
Nép:

TémanyitásTárgy: Re: Savanti - A vizek városa   Savanti - A vizek városa - Page 8 Icon_minitime2015-05-14, 3:57 pm

*Az Uralkodónak hátsó szándéka van a követ beavatásával kultúrájukba. Természetesen nem kell rossz szándékra gondolni, de könnyebb érvényesíteni Lanuria felé is Vadalan dolgait, ha az itteni követek értik és ismerik a vadalanok világát.
Ennek legegyszerűbb módja, ha megismerik a Szent Láng tiszteletét, az Uralkodóba vetett hitet, ami ugyan karcolásokat elszenvedett, de még mindig elég erős.
A papság hatalmát az élet területein, s a mágiát is, amit, úgy tűnik, ismer Lanuria követe is.
A hideg tekintet mellé szenvtelen arc párosul, amikor megkezdi tevékenységét a fehér köpenyes hegyes fülű lanuriai.
Nem csak ő, a helyiségben helyet foglaló mágusok is figyelik a kimenetelt, s készen állnak arra is, ha meg kellene védeni urukat.
Még is mozdulnak, amikor az Uralkodó megemelkedik, s átveszi a felé nyújtott ajándékot.*
- Legyen ez jelképe Vadalan és Lanuria barátságának. Hatoljanak gyökerei mélyre, hogy ne téphesse ki semmilyen szélvihar.
*A virág átvételekor nincs felfejlődő mágia, nincs semmiféle támadás az Uralkodó ellen, így a mágusok is megnyugszanak.*
- A vendégszoba mellett, ha óhajtjátok, biztosíthatunk saját épületet nektek Savantiban. Inkább hazád lakosait, vagy vadalanokat szeretnél személyes szolgálatodra?
Világunk nem kis területű, s most még csupán a Savanti territorium területén járnak más világ szülöttei, Yurin.
Később ez változhat, s mi nem fogjuk e szabad mozgást korlátozni.
Beszéltetek-e már Lothárral arról, ki, mely ügyekkel kíván majd foglalkozni?
Yurin Akari
Fehérköpenyes
Yurin Akari

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Savanti - A vizek városa   Savanti - A vizek városa - Page 8 Icon_minitime2015-05-17, 7:08 pm

*Hallgatom a királyt miközben én magam is rádöbbenek hogy még semmit sem vitattunk meg Lotharral. De talán nem is lesz rá szükség mindenki azt vállalja el amit kell. Ahogy az uralkodó befejezte mondandóját ismét szóra nyílik a szám.
-Ha választhatok akkor a te néped sarja legyen ki kísér utamon. S nem mint szolga hanem mint idegenvezetőm s útmutatóm. S mivel még friss e kapcsolat a két világ között talán célra vezetőbb is.
*Hallgatok el egy pillanatra.
- Nem beszéltünk egymással az ügyeket illetően. Én amondó vagyok elvégzem azt mit el kell s amit te felség rám bízol.
*Hajolok meg enyhén tisztelegve előtte.
Regélő

Regélő

Character sheet
Nép:

TémanyitásTárgy: Re: Savanti - A vizek városa   Savanti - A vizek városa - Page 8 Icon_minitime2015-05-19, 2:15 pm

*Az Uralkodó csendben meghallgatja a választ, majd ismét megszólal.*
- Úgy vélem, nem egészen értettél meg. Természetesen vadalan fogja vezetőd lenni Vadalanban, ám Lanuria kaphat egy épületet Savantiban, hol követei székelnek, s eme épületben választhattok, hogy saját népetek sarjai legyenek cselédjeitek, avagy vadalanok, hisz lehetséges, hogy kell, ki főz, kell, ki tisztán tartja a követséget, s kellenek, kik a háztartással foglalkoznak, hogy a követeknek legyen idejük azzal foglalkozni, miért ide jöttek.
*Mindazonáltal tetszik az Uralkodónak, hogy ily módon meghajtja akarata alatt magát a követ, komoly kérdés lesz számára, hogy amikor Lanuria szándéka nem egyezik Vadalanéval, akkor is ily engedelmes lesz-e Lanuria követe felé.
De ez bizony már a jövő zenéje, s nem is szól bele e kérdésbe.
A diplomácia bonyolult, s szövevényes terület, melyben eligazodni néha a legtapasztaltabbaknak sem könnyű, s mivel a vadalanoknak nem volt szükségük időtlen idők óta diplomatákra, így nekik is tanulni kell még ezt.*
Yurin Akari
Fehérköpenyes
Yurin Akari

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Savanti - A vizek városa   Savanti - A vizek városa - Page 8 Icon_minitime2015-05-19, 11:56 pm

*Bolintok egyet az uralkodó szavaira.
-Igaz ami igaz kissé ködös volt amit mondtál felség, s most már értem mire gondoltál szolgálók alatt. Saját népem s a tieid közül is kérnék belőlük. Had ismerje meg egymást a két nép. Ha kezdetben is csak ilyen kicsi kereteken belül.
*Várok rá had mondja még mit szeretne. S ha nem teszi akkor megszolalok.
-Felség engedd meg hogy szállásomra térjek, hosszú nap áll mögöttem s bizonyos vagyok benne hogy mögötted is felség.
*Hajolok meg kissé majd egyenesedek ki.
-Bár engedelmeddel szívesen csatlakoznék hozzád a holnapi teendőid alatt, elvégre biztos jó tanárom lennél a Vadalanokkal kapcsolatban. S talán én magas is el tudok mesélni egyet s mást mit az új barát fel tud kínálni.
*Mosolyodok el majd ha megengedi a távozást illendően Megköszönöm majd meghajolok s szallasomra megyek hol egyből az ágyba esek s már csak reggel nyílnak ki szemeim.
Regélő

Regélő

Character sheet
Nép:

TémanyitásTárgy: Re: Savanti - A vizek városa   Savanti - A vizek városa - Page 8 Icon_minitime2015-05-20, 9:13 am

*Az uralkodón a sor, hogy bólintson.*
- Jól választottál, követhez méltó gondolkodás egy számára idegen földön. Hidat verhetünk e döntéssel a két nép közé.
*Az Uralkodó a kérésnek engedve útjára bocsájtja a követet. Megérti, hogy a hosszú utalás kimerítette, s biztos abban, hogy Lothárral, a másik követtel is hasonlóan gyümölcsöző találkozásban lesz része, ugyanis hamarosan ő következik majd a meghallgatáson.*
- Holnap reggel a papság teszi tiszteletét nálad, miután elköltötted reggelid, hogy megismertethessen a Szent Láng történetével, s hitünk alapjaival.
A későbbiekben biztosan lesz még alkalom, hogy teendőinket megoszthassuk egymással.
*Határoz hidegen.
A reggel az éjjeli eső még frissebbé tette a levegőt, s amikor kitekint a követ ablakán, a még nedves utakon tovasiető kékesszürke bőrű vadalanokat lát dolguk után sietni.
A pap még nem áll ajtajában tobzódva, hagy neki időd ébredni.*
Yurin Akari
Fehérköpenyes
Yurin Akari

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Savanti - A vizek városa   Savanti - A vizek városa - Page 8 Icon_minitime2015-06-27, 9:27 am

*Kényelmetlenül aludtam az éjjel nem szoktam hozzá ehhez a királyi pompához s az ágy is túl puhának bizonyult. Régóta járok a világban s a fogadók kemény ágyaihoz képest ez olyan volt mintha a felhőkön aludtam volna. Nagyot nyújtózok s ásítok egyet. Hamarvast felkelek s ráncba szedem magam s a reggelit elfogyasztva merengek kifelé az ablakon. Sürgő forgó rengeteg eső volt az éjjel.
- Hmm itt még a levegő is más... Olyan élettel teli. Vajon odahaza minden rendben lehet? Rossz érzésem van...
*Majd kopogás az ajtón értem jöttek, odasietek majd ajtót nyitok. Megérkeztek a papok.
- Jóreggelt kívánok.
*Dőlök meg kissé tiszteletet mutatva.
Regélő

Regélő

Character sheet
Nép:

TémanyitásTárgy: Re: Savanti - A vizek városa   Savanti - A vizek városa - Page 8 Icon_minitime2015-06-30, 2:03 pm

*Három tar, szürkéskék fejű vadalan áll az ajtóban. Yurin előtt meghajtják ők is fejüket, elvégre nem barbárokról van szó.
Öltözetük köpeny, s szövetből átkötve öv derekukon. Egyiküknek vékony fémpánt is díszíti fejét, amely még hegyes, kék fülei felett helyezkedik el.*
- Üdvözöllek, Lanuria követe.
Az Uralkodó úgy utasított, vezessünk el a Szent Láng templomába, s avassunk be hitünk alapjaiba.
Kérlek, ha alkalmas neked, tarts velünk!
Ha még pihennél, elköltenéd reggeli étkezésed, visszajövünk egy későbbi időpontban.
*Néz rá a fejpántos pap.
Fekete szemei okosan, figyelmesen függenek a nőn.
Ha étkezni készül, meghajolva búcsúznak, ha pedig velük tartana, akkor együttesen indulnak Savanti esőtől illatozó utcájára.
A két kisebb rangú pap nem sokat szól, a magasabb rangúnak tűnő az, aki folytatja.*
- A ti hitetek min alapszik?
Yurin Akari
Fehérköpenyes
Yurin Akari

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Savanti - A vizek városa   Savanti - A vizek városa - Page 8 Icon_minitime2015-07-02, 2:36 am

*Csak bolintok nagy mosollyal.
-Természetesen indulhatunk.
*Majd amint elindulunk egy nem várt kérdést szegeznek felém.
-Hmmm hát isteneken.-mosolyodok el- Én személy szerint az hiszem, hogy megteremtették mindent s Mindenkit, majd megajándékoztak mindannyiunkat a szabad akarattal s ezzel saját sorsunk beteljesülésével. Amit mi magunk választhatunk meg... Tulajdonképpen sok istent tisztelünk s foglalunk imáinkba.
Regélő

Regélő

Character sheet
Nép:

TémanyitásTárgy: Re: Savanti - A vizek városa   Savanti - A vizek városa - Page 8 Icon_minitime2015-07-03, 9:37 am

*Az úton beszélgetésbe bonyolódnak, s a vadalan papok érdeklődve hallgatják az idegen nép hitéről szóló első sorokat.*
- S mondd, vannak templomaitok? Mutattok be áldozatokat?
Van jele az isteneiteknek, hogy meghallják imáitokat?
Vagy csupán a hit van, mely megalapozza életetek?
*Kérdések sora, melyre válaszokat várnak. A Szent Láng, a Teremtés temploma maga is olyan hely, mely messze földön a vadalanok legfontosabb hitbéli helye, s látható ténye is.
Mindez Savantiban, a papság, a katonák és a mágusok őrizete alatt.
A templom felé haladva már nem nézik meg a helyiek Yurint, megszokott látvány lett az elmúld rövid idő alatt az utcákon sétáló idegenek képe.
Ami oly idegennek hatott, furcsa külsejük, viselkedésük a mindennapok részévé vált.
Ha a követ válaszol a pap kérdéseire, személyesebb kérdés is felmerül.*
- S te, ha szabad tudnom, mely istent tekintet leginkább magadhoz közel lévőnek?
Yurin Akari
Fehérköpenyes
Yurin Akari

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Savanti - A vizek városa   Savanti - A vizek városa - Page 8 Icon_minitime2015-07-08, 10:15 pm

*Hallgatom a kérdéseket s amint szóhoz jutok balaszt is adok rájuk.
-Igen vannak templomaink. Áldozatok hááát nem hallottam róluk. Az egyik isten minden évben ellátogat Ambaron falujába innen érezhetjük, hogy jelen vannak...
*Majd egy kissé megszeppenek a kérdésen. S halkan válaszolok.
-Dremer... A halál istene... Meglátogatott csecsemő koromban s egy fehér mágus kiből a mesterem lett ő hozott vissza az élők világába. Sajnos már nem lehet köztünk... Ő is Dremer birodalmában tanítja a halhatatlan lelkeket.
*Mosolyodok el a végére.
-Legalább is én ezt hiszem.
Regélő

Regélő

Character sheet
Nép:

TémanyitásTárgy: Re: Savanti - A vizek városa   Savanti - A vizek városa - Page 8 Icon_minitime2015-07-09, 11:17 am

*A papok összenéznek, hiszen a válaszok számukra is jelentőséggel bírnak. Az isteneket éppúgy tisztelik, mint maga Yurin.*
- Magad nem fehér mágus lennél?
*Kérdezi a pap, aki eddig is beszélt.*
- Másoktól, akik a hazádból érkeztek, úgy hallottuk, hogy a fehér mágusok a fényhez tartoznak, s a halált inkább kerülik.
Furcsa hallani, hogy a halál urát tartod ilyen fontosnak.
*A pap akkor sem firtatja tovább a kérdést, ha Yurin nem felel a megjegyzésre.
Minden esetre elgondolkodva haladnak tovább.
Az eső áztatta város illatai közé a közeli házak konyháinak illatai is vegyülnek, ahogy haladnak a templom tere felé.
Yurin megfigyelheti a sürgölődő, ügyeket intéző helyieket, s a közéjük egyre nagyobb számmal vegyülő idegeneket.
Akad közöttük Lanuriai, s akard már Evolyran földjéről, s más, távolabbi világokról származó is.*
- Nem is olyan régen még abban hittünk, hogy egyedüliek vagyunk ezen a világon, s nincs más nép, csak a vadalan.
Aztán jött a Nagy Vihar, s ez megváltozott.
A ti világotok mindig is részesen volt ennek?

Yurin Akari
Fehérköpenyes
Yurin Akari

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Savanti - A vizek városa   Savanti - A vizek városa - Page 8 Icon_minitime2015-07-09, 12:56 pm

*Elmosolyodik majd a papokra tekintek.
-Mint mondtam nem kerültem be a fehér rendbe... S a halál igen is fontos dolog az életünkben. Hisz az is csak egy új kezdet. Szemem színe sem túl jellemző nem igaz? A vöröslő tekintet a túlvilági hagyaték... S az, hogy kerüljük a halált.... Nem mi kerüljük azt hanem ő várakozik ránk... Ezt gondolom.
*Kisvártatva megérkezünk hat a célhoz.
- Nekem is kissé furcsa ez az egész hozzátok hasonló nem él otthonomban. Viszont mi magunk sokféle nép vagyunk. Ezért talán mégsem érintett ugy minket mint titeket... Kik azt hittétek egymagatok éltek a világban....
*Kissé elszomorodó hanggal zártam a mondatot.
Regélő

Regélő

Character sheet
Nép:

TémanyitásTárgy: Re: Savanti - A vizek városa   Savanti - A vizek városa - Page 8 Icon_minitime2015-07-13, 9:05 am

*Az újjáépített templom impozáns épülete előtt tagbaszakadt vadalan őrök állnak. A háttérben, nem messze az első őröktől ott látható egy mágus is, aki látszólag nem a bejárat felé figyel, inkább lila köpenyének sziluettje látszik.
A kapu előtt főnixek faragott képei láthatók.
A papokat látva az őrök nem gördítenek akadályt, hogy belépjenek a bejáraton.*
- Könnyebb lehet megemészteni egy új kontinens felfedezését annak, aki már többet is ismer és népek sokaságát.
*Jegyzi meg a pap, s két társa bólogat.
Tiszteletük jeléül a bejáratban meghajtják fejüket, s ez a tisztelet ezúttal a templomnak szól.
A lila köpeny gyanakvó tekintettel fordul a belépők felé, s a gyanakvó tekintet marad is az idegenen.
A bejáraton belül már egy nagyobb helyiség található, ahová a hívők adományaikat letehetik. Egészen az épület mélyén ezüsttel berakott tartóban, s egzotikus, vad díszítéssel övezve egy tiszta, erős láng lobog, de odabent már több pap, s mágus is végzi tevékenységét.
A falakon sárkányt ölő vadalan harcosok győzelemi láthatók, még a régmúlt időkből.*
- Íme hitünk egyik alapköve. A Teremtés Tüze, de hívják Teremtés Lángjának is. Szent, tiszta, és soha nem alszik ki.
Yurin Akari
Fehérköpenyes
Yurin Akari

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Savanti - A vizek városa   Savanti - A vizek városa - Page 8 Icon_minitime2015-08-12, 2:57 am

* Én magam is csak bolintok a pap feltevésére miszerint nekünk jóval egyszerűbb a helyzetünk velük kapcsolatban. Beljebb lépve csodás látvány tárul elém. S tekintetem egy bizonyos kép fogja meg. Sárkányölő vadalan képe. Amikor a csodálkozásom megszakítja a pap.
- Tiszta s örök.
*Kicsit Közelebb lépek a tűzhöz s a mélyére bámulok, majd vissza tekintek a papra.
- Az istenek hagyták rátok?
Regélő

Regélő

Character sheet
Nép:

TémanyitásTárgy: Re: Savanti - A vizek városa   Savanti - A vizek városa - Page 8 Icon_minitime2015-08-12, 8:30 am

*A papok összenéznek.*
- Nem, ehhez az isteneknek semmi köze. Ez a főnixek legöregebbikének lángjából származik. Ő hagyta Vadalanra, mikor elhagyták ezt a világot.
De hiszünk abban, hogy egy napon visszatérnek, s addig megőrizzük.
*A magasabb rangú pap tovább magyaráz.*
- E lánggal életet lehet menteni, olyan tiszta.
Mi abban hiszünk, hogy még az istenek felett is áll. Jöhet eső, jöhet vihar, földrengés, ez a tűz még soha nem aludt ki.
*Nem osztja meg Lanuria követével, hogy bizony lopták is már el, erre nem büszkék. Azonban akkor is megkerült, sértetlenül, talán még erősebben is lobogott, mint azelőtt.*
- Uralkodónk felel ezért a lángért, s mivel az ő hatalmát is innen eredeztetjük, ezért a mindenkori uralkodó rendelkezik egész Vadalannal, annak földjével, lakosaival.
De hiszünk az istenekben is, hisz ők uralják a természet erőit, az életet, a halált.
Ebben bizonyára hasonlítunk hozzátok.
Elmondásod szerint ti is isteneket imádtok templomaitokban.
Vannak szertartásaitok? Ünnepeitek?

Yurin Akari
Fehérköpenyes
Yurin Akari

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Savanti - A vizek városa   Savanti - A vizek városa - Page 8 Icon_minitime2015-08-14, 12:13 am

* Csak bolintok egyet, a válaszra. Bár nehezen hiszem el a Főnix létezését, pont úgy mint a sárkányokét is.
- Szóval az uralkodó család első sarja eme lángból való?
* Nem mutattam ki viszont nagyon furcsaáltam de már jött is a következő kérdés. Amire nem igazán tudtam volna válaszolni. Hisz életem javarészt a magányból állt, mesteremmel járván a világot tanultam a mágia fortélyait.
- Csak azt tudom elmondani amit ismerek. S mi minden évben hálát adtunk az isteneknek... Mesteremmel sokat utaztunk s Lehetőleg kerültük az embereket. Ez biztosította a zavartalan tanulást. A mesterrel minden évben egy fát ültettünk, s azt mágiával neveltük fel, úgy ahogy a trónteremben is tettem. Ezzel adóztunk az isteneknek a kegyért, hogy megteremtették mindent s mindenkit. S nekünk adták a mágiát s a szabad akaratot. Ez a mi kis szertartásunk volt.
* Fordulok vissza a tűz felé, valamiért rossz érzésem van. Mintha nem lenne minden rendben. De ezt betudom a sok újdonságnak amit lattam, s megpróbálok nem foglalkozni vele.
Regélő

Regélő

Character sheet
Nép:

TémanyitásTárgy: Re: Savanti - A vizek városa   Savanti - A vizek városa - Page 8 Icon_minitime2015-09-11, 11:03 am

// Yurin időn túli - Teremtés temploma folytatása //

*Molgar is bólint az őröknek, akik kinyitják a rács ajtaját.
Mégiscsak egy vadalant ölt meg, így felkészülten, ugrásra készen figyelnek. Talán felesleges az óvatosság, de nem akarnak több áldozatot.
A férfi Yurinra tekint.*
- Nem én voltam! Valaki tőrbe csalt.
Nem vagyok gyilkos…még ezeket a kékeket sem ölném meg.
*Suttogja Yurinnak. Csendben tűri a mágiát magán. Nem is tehetne mást. Sem az őrök előtt nem lenne esélye, sem pedig mostani állapotában tiltakozni.
Szavakkal pedig nem jut messzire.
Ellenséges környezetben van, ahol minden ellene szól.
A mágia alkalmazásából nem érez semmit, de még megszólal.*
- Ártatlan vagyok.
*Yurin szavai viszont meglepik, s ekkor dobban meg először hevesebben a szíve. Ha egy lanuriai segítségére sem számíthat idegenben, könnyen lehet, hogy máris alá van írva a halálos ítélete.
Hallott eleget a őslakosok szokásairól, látta gladiátorküzdelmeiket is egyszer. Nem számít semmi jóra.*
Yurin Akari
Fehérköpenyes
Yurin Akari

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Savanti - A vizek városa   Savanti - A vizek városa - Page 8 Icon_minitime2015-10-14, 1:43 am

* Bolintok a férfira.
- Szavaid igaznak bizonyultak Számomra. Nem érzem szíved lüktetésében a hazugság nyomait.
* Felemelkedek a férfi mellől majd kisétálok a cellából.
- Mindent megteszek azért, hogy megakadályozzak egy ártatlanul megvádolt ember büntetésének végrehajtását. A tárgyaláson találkozunk.
* Majd az örökre pillantok s arra aki bekisért ide.
- Kérlek jól bánjatok vele, szavaiban nem éreztem hazugságot. S ez azt jelenti egy harmadik fél is részt vett a gyilkosságban... Most vissza térek szállásomra ha nincs rám szükségetek.
* S ha megengedték azzal a lakrészem felé vettem az irányt
Nawarean

Nawarean

Hozzászólások száma : 1461
Életkor : 31

Character sheet
Nép: Emberek

TémanyitásTárgy: Re: Savanti - A vizek városa   Savanti - A vizek városa - Page 8 Icon_minitime2015-10-14, 1:55 am

* Hossin kérésének eleget téve két kereskedő érkezik Vadalan földjére. Lovaik éppen lesetálnak a pallón mikor az egyik megszólal.
- Miért is vagyunk itt?
- A nagyúr azt kérte szaglásszunk kicsit körbe, s ha van valami jelentsük neki. A másodlagos cél, hogy végezzünk lanutia követeivel... Azt kaptuk opciónak tűnjön úgy mintha a vadalanok művelték volna.
- Egymásnak ugrasztjuk a két népet...
- Igen, ma délután beszerzünk mindent ami kell vadalan fegyvert, majd felkeressük a követet egy hamis levéllel. Sokáig tartott lemásolni a pecsétet amit onoria használ. Jó kémek vannak odabent...
- Meglehet de egyikünk se menne semmire a másik nélkül...
- Igaz indulás.
Yurin Akari
Fehérköpenyes
Yurin Akari

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Savanti - A vizek városa   Savanti - A vizek városa - Page 8 Icon_minitime2015-11-27, 10:37 pm

* Hamar oda is értem a kitűzött célhoz, fárasztó nap volt. S nem is gondoljátok, hogy ezeknél sokkalta könnyebben fognak menni a dolgok. Nem tudom mi várhat még rám, de abban biztos vagyok hogy most egy forró fürdő és egy jó nagy alvás lesz osztályrészem. S amint neki láttam a dolgoknak órák telnek el, mély lélegzettel sohajtok fel ahogy a tükör előtt ülök.
- Remélem csak egy rossz álom volt amit láttam...
*S elindulok az ágy felé a hosszú nap ami eltelt végre vége. S szemeim álomra csukódnak
Nawarean

Nawarean

Hozzászólások száma : 1461
Életkor : 31

Character sheet
Nép: Emberek

TémanyitásTárgy: Re: Savanti - A vizek városa   Savanti - A vizek városa - Page 8 Icon_minitime2015-11-27, 10:46 pm

* Ehy ember munkáját csak egyiküknek kell elvégeznie. Halkan mászik az alvó népek meg ne neszeljék jelenlétét. Egy bizonyos ablakot keresve azt akit ma látott az utcán sietni. Nem volt nehéz kideríteni kik a küldöttek. Lanuria népei között hamar terjed a híre a képviseletnek. S végre hosszú kutakodás után megpillant egy ismerős ruhadarabot és azt a feltűnő álarcot. Egy apró tolvajkulcs megemeli az ablak zárját. Halk kattanassal nyílik. A lany megmozdul, s a gyilkos a sötétben rejtőzik el. Nem ébredt fel, az ablak olajozottan nyílik. Egy vadalan tőr kerül elő, a lány határa fekszik egy kéz tapasztja be száját majd a hideg penge a szívébe hatol, felvillanó szem egy perc az életért. Majd sötétség, kihunyt a fény a szeméből. Tiszta munka. Ahogy a munka elvégeztetett kimaszik az ablakon s az utcáig meg sem áll. Nem vették észre szerencséje volt. Rohan vissza a szállásra mit délután kerítettek.
- Sikerült?
- Itt vagyok nem?
- Jogos a kérdés szép munka...
Yurin Akari
Fehérköpenyes
Yurin Akari

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Savanti - A vizek városa   Savanti - A vizek városa - Page 8 Icon_minitime2015-11-28, 12:04 am

*Hideg szúrós érzésem támad, szemeimet kinyitom szám sikolyra áll, egy kéz betapasztja azt. Majd érzem ahogy a hideg penge végig csúszik egyenesen szivemig, szemem tágra nyílik lassan veszem a levegőt. Majd légzésem leáll s én ismét találkozok egy régi ismerőssel.
-Dremer...
*Suttogom, tudom ezt a találkozót már nem fogom úgy kikerülni mint születésem napján. Halkan követem a halál istenét ki utolsó utamra kísérőként társul. A túloldalon talalkozok majd azokkal kik fontosak voltak nekem, s itt ér el a tudat, amit láttam igaz volt... A városom mit meg kellett volna védenem elpusztult s most követem én is őket.
/Köszönöm a játékokat /
Mesélő

Mesélő

Hozzászólások száma : 1520

Character sheet
Nép: NJK

TémanyitásTárgy: Re: Savanti - A vizek városa   Savanti - A vizek városa - Page 8 Icon_minitime2015-11-28, 7:22 am

*A gyanúsított nem sóhajt fel megkönnyebbülten. Az este, és az éj még odabent fog rá várni, s vádlói keményen tartják sorsán kezüket.
Vajon mennyi esélye van annak, hogy Lanuria követe megmenti őt, hiszen a tanúk, a nyomok ellene szólnak?
A reggel azonban más hírekkel fogadja.
A börtön őreitől hamar értesül az éjjel történtekről.
Savanti felbolydult, Lanuria egyik követét meggyilkolták az éjjel. Az orvgyilkos, vagy gyilkosok az éj leple alatt jutottak be szállására, s a mágusnőt tőrrel szúrták halálra.
Azonban a másikat, a páncélos lovagot, a legendás Lothart, nem érte támadás.
A támadás azonban elgondolkodtatta Savanti biztonságért felelős vezetőit.
Ha Lanuria követeire gyilkosoki fenik fogukat, saját harcosaikkal kell őrizni őket.
A megmaradt egy szál követet.
Természetes, hogy Yurint méltó, vadalan temetéssel búcsúztatják a halálba, s hírét megküldik a következő hajóval egyenesen Valianba.*
Mesélő

Mesélő

Hozzászólások száma : 1520

Character sheet
Nép: NJK

TémanyitásTárgy: Re: Savanti - A vizek városa   Savanti - A vizek városa - Page 8 Icon_minitime2015-11-28, 7:24 am

Yurin Akari Lanuria követeként dolgozott, hogy szorosabbá tegye a két világ közötti kapcsot. Orvgyilkosa e munkának vetett véget.

Savanti - A vizek városa - Page 8 Gravestone
Hossin
Kereső szellem
Hossin

Hozzászólások száma : 501
Életkor : 1708

Character sheet
Nép: Kísértetek

TémanyitásTárgy: Re: Savanti - A vizek városa   Savanti - A vizek városa - Page 8 Icon_minitime2015-11-28, 10:50 am

*Felbolydult nép, a két orgyilkos kit Hossin küldött végig nézi a temetést mit tartanak Yurinnak, szinte még könnyeket is ejtenek. Arcukra meglepően jó színjáték ül. Egy munka volt semmi más, nem szólnak egymáshoz nem is néznek gyanakodva körül. Csak egy szál virágot helyeznek a ceremónia végén Yurin kopjafája mellé.
- Az istenek kegyelmezzenek szegény lelkének... - Néz fel a társára.
- Igen... Szomorú hír, de vajon kik tehették s mi okból...
- Nem tudom barátom remélem nem megy rá ez a bimbódzó barátság a két nép között, sokáig szeretném még ide hozni portékáimat...
- Egy üzletben utazunk barátom...
*Bólintanak egyszerre majd meghajolva a kopjafa előtt indulnak vissza szállásukra. Elsétálva a kopjafától elég nagy Lanuriai tömegbe érkezünk.
- Szerintem a vadalanok tették, hallottad te is? Az egyik Lanuriai megölt itt egy vadalant lehet vérbosszú vagy eféle. Ki tudja mire nem képesek?
- Csak nem azt akarod mondani barátom, hogy mi is veszélyben lehetünk?
- De igen, jobb lesz ezentúl karddal aludni az ágyunk mellett.
*Biztosra vették, hogy ezt elég ember hallotta. Nem igazán suttogták e szavakat. Zűrzavar és káosz a mesteri szint teteje, s pont kapóra jött aminap a gyilkosság amit egy szerencsétlen bolond követett el. Meglehet küldetésük sikerrel járt, a küldöttek közül egynek vége. Viszont a másikra még nem derült fény ki is ő valójában. Viszont ez nem jelent mást csak azt, hogy várniuk kell míg feltűnik. Mostanra már biztos erős őrizetet kap, ha ő is támadásban veszítené életét meglehet, hogy azonnal véget ér a barátság. A szállásra érve mind a ketten leülnek egy székre, az ajtó kulcsra zárva s suttogni kezdenek.
- Most mit teszünk?
- Életbe lép az első küldetés, megvárjuk mi tőrténik s jelentünk... Meg kell húznunk magunkat mostantól, s árulni ezeket a nyamvadt göncöket... Hamarosan ki is kéne rakodni őket.
- Szerintem is...
*Majd a portékáikkal kezükben, a város piacára érkeznek ahol a Lanuriai kelméket árulják, szép női göncök, férfias báli ruhák minden mit zsákmányólni lehetett s amit a foglyok meg tudtak varrni.
Ajánlott tartalom

TémanyitásTárgy: Re: Savanti - A vizek városa   Savanti - A vizek városa - Page 8 Icon_minitime

Savanti - A vizek városa
Vissza az elejére 
8 / 10 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next
 Similar topics
-
» Vizek oltára
» Savanti piaca
» Savanti Territorium
» Ekorin városa
» Ightdar, a tudományok városa

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
LANURIA :: Lanuria peremvidéke és azon túl :: Vadalan kontinens :: Savanti Territorium-
Ugrás: